חזבאללה והגמוניית המקאוומה אינו ניסיון לסכם את ההיסטוריה של חזבאללה ואינו מתאר את כל הצמתים ההיסטוריים שהארגון עמד בהם בלבנון, אף על פי שהספר אכן דן בחלק מהם. המחבר בוחן את חזבאללה במשקפיים תיאורטיים ופוליטיים שונים מאלה שחוקרים בעולם ובישראל רגילים להשתמש בהם.
עבד אלקאדר כנאענה משתמש בכלים תיאורטיים שפיתח הוגה הדעות האיטלקי אנטוניו גראמשי, שנכלא ומת בכלא הפאשיסטי, כדי להבין את התפתחות המערכת הפוליטית הלבנונית בכלל והתפתחות פרויקט ההתנגדות (המקאוומה) בפרט. בעקבותיו מנסה המחבר לבחון את ההתנגדות כנקודת מפגש בין הזרמים השונים שפועלים בלבנון ולתפוס את הפיכת ההתנגדות מפעולה צבאית להגמוניה שמקיפה את כל צדדי החיים, ולא רק את התרבות במובנה הצר.
הספר שוזר את ההתפתחות ההיסטורית של המערכת הפוליטית הלבנונית יחד עם ההתפתחות רבת השנים של המחשבה הפוליטית השיעית הרדיקלית באזור המזרח התיכון כולו, בדגש על השפעת המחשבה החילונית והמהפכנית השמאלית על המחשבה הרדיקלית השיעית בכלל ועל זו של חזבאללה בפרט. בין השאר נסקרים בספר ה"מכניזמים ההגמוניים" השונים שבאמצעותם משליט חזבאללה את ההגמוניה שלו על לבנון. הגמוניה זו אינה תוצאה (רק) של כפייה בכוח, אלא גם (ובעיקר) של השלטת שיח ההתנגדות על הזירה הלבנונית והאזורית בכלל.
כלכליסט, "שיכרון הכוח של ישראל מול חזבאללה צריך להדאיג את כולנו", יובל אזולאי, אוקטובר 2024
גלובס, המומחה שמאמין: נסראללה עדיין לא חושב שהבסנו את חמאס, נובמבר 2023
מעריב, חיזבאללה לא ירשה לעצמו לצפות מהצד כיצד חמאס נכחדת, אוקטבר 2023
הארץ - גלריה, "בין השורות", שירין פלאח סעב, ינואר 2023
המזרח החדש, גיליון ס"א, ביקורת מאת מאיר חטינה, דצמבר 2022
כתב העת הבינתחומי ללימודי המזרח התיכון (אוניברסיטת אריאל) - גיליון 7 (2), "הגמוני או קונטרה-הגמוני?", מאת: דן נאור, דצמבר 2021
סגולה - מגזין ישראלי להיסטוריה, ראו אור, נובמבר 2021
הארץ - ספרים, "הגמוניה מודעת", מאת: צבי בראל, אוקטובר 2021
ynet - "חוקרים פרטיים: לבנון - המעבדה של המזרח התיכון", מאת: עבד כנאענה, יוני 2021
זו הדרך - "מה היה אומר גראמשי על תנועת החזבאללה", אפריל 2021
המפלגה הקומוניסטית הישראלית - "מה היה אומר גראמשי על תנועת החזבאללה", מאת: נמרוד עובד, אפריל 2021