פרקטיקת מדיניות בעבודה סוציאלית הוא ספר חובה לעובדים סוציאליים, לסטודנטים לעבודה סוציאלית ולחוקרים המתעניינים בפרקטיקת מדיניות. אנשי מקצוע מתחום המשפט, הרפואה, הסיעוד, הריפוי בעיסוק, החינוך, התכנון העירוני, המבקשים להשפיע על המדיניות החברתית בתחומם, ימצאו בו עניין רב.
החתירה לקידום איכות חייהם של פרטים, משפחות וקהילות ולקידום הצדק החברתי באמצעות הרחבת זכויות חברתיות ומימושן, הן מטרות מרכזיות של מקצוע העבודה הסוציאלית. השגת היעדים הללו מחייבת מעורבות של עובדים סוציאליים בתהליכי העיצוב של המדיניות החברתית ברמה הלאומית והמקומית, כמו גם בארגונים הפועלים בזירה החברתית. מעורבות זו, המכונה פרקטיקת מדיניות, מדגישה את היותם חלק מהותי ובלתי נפרד מתהליכים אלה.
לספר זה, הראשון בעברית המתמקד בקשר שבין עבודה סוציאלית ומדיניות חברתית בישראל, תרומה משמעותית לשיח המתפתח על אודות פרקטיקת המדיניות בישראל. המחברים, חברי סגל בכירים בבתי ספר לעבודה סוציאלית בישראל, עוסקים מזה שנים במחקר על פרקטיקת מדיניות ובהמשגתה, בהוראת התחום ובפיתוחו, ומשתתפים בפועל בעיצוב מדיניות חברתית בישראל. הספר מציע ידע אמפירי ותאורטי עדכני ביותר בתחום.
"מדובר במיזם חשוב התורם תרומה משמעותית לשיח על מדינת הרווחה והמדיניות החברתית בישראל ומבסס לראשונה בשיטתיות פרקטיקה חשובה במקצוע העבודה הסוציאלית. כאמור, ייתכן שאפשר אף לראותו כסמן של צומת חשוב שישנה את מסלולי לימוד העבודה הסוציאלית במחוזותינו. גם אם קהל היעד הטבעי לספר הוא עובדי מקצוע העבודה הסוציאלית וחוקריו, הוא בהחלט משמש שער לעולם מדעי המדיניות וכלי עבודה ועזר עבור סטודנטים, חוקרים ואנשי מקצוע מתחומים אחרים המבקשים להשפיע על המדיניות הציבורית. הספר כתוב בשפה ברורה, מבנה הפרקים מצוין והקריאה בו קולחת. היסודות והעקרונות המובאים בו ישמשו ככל הנראה שנים ארוכות כבסיס להוראת המקצוע באוניברסיטאות ובמכללות בישראל." - מגמות, מאת: ד"ר נסים כהן, גיליון מט(3), פברואר 2014