מי קבע את השעה באיסטנבול של המאה השמונה-עשרה ובאיזה אופן? מתי הגיעו פקידי ממשלה למשרדיהם? האם חיילים נדרשו "לעמוד בזמנים" וכיצד נמדדו הזמנים האלה? כיצד השפיעו טכנולוגיות חדשות כמו הרכבת וספינת הקיטור על מוסכמות של דייקנות ואיחור ומה היו המשמעויות החברתיות והפוליטיות של הַמְתָּנָה? מה הקשר בין שעונים לרגשות ובין זמן לכוח?
ספר זה מנתח את "תרבות הזמן" של האימפריה העוסמאנית המאוחרת ועוקב אחר השתנותה משלהי המאה השמונה-עשרה ועד הקמתה של הרפובליקה הטורקית. על רקע התמורות המהירות שהתחוללו באזור באותה תקופה החלו גופים שונים של המדינה העוסמאנית להכפיף את שגרת העבודה ללוחות זמנים ושעונים מכניים כדי להשיג רמות גבוהות יותר של שליטה, סדר ויעילות. רשת זמן חדשה החלה נפרשת בהדרגה מאתרים כמו בסיסי צבא, משרדי ממשלה ובתי ספר אל צירי התנועה ומרכזי הערים, והכפיפה תושבים רבים יותר ויותרלזמן שעון ולמוסכמות חדשות שנקשרו בו. שינויים אלה, בתורם, עוררו לעתים קשיים, מתחים ואף התנגדות, שהיו קשורים לא רק בחיי המעשה אלא גם בשאלות של זהות, אידיאולוגיה ואוריינטציה תרבותית. השעונים של ראשית המאה העשרים הראו, אם כן, זמן עוסמאני, על כל מורכבותו.
גלי צה"ל, "קבלת שבת" דניאלה ספקטור וחיה גלבוע משוחחות על הזמן עם פרופ' אבנר וישניצר, ינואר 2024
"הספר מקסים, מרתק. בתקופה העות'מאנית היו שני זמנים, הזמן האירופאי, מה שקוראים הזמן הממוצע, שנכנס לאימפריה ממש מאוחר. לפני כן היה פשוט הזמן הטורקי" - רדיו 103, רבקה מיכאלי משוחחת עם בני ציפר, פברואר 2023
הארץ - תרבות וספרות, "סיפור שמתחיל במגדל השעון ביפו", מאת: משה ענזי, פברואר 2023
סגולה - מגזין ישראלי להיסטוריה, גיליון 150, "אימפריה בעקבות הזמן", מאת: עמית עסיס, דצמבר 2022
הפודקאסט של היסטוריה גדולה בקטנה, "בעקבות הזמן העוסמאני" שיחה עם פרופ' אבנר וישניצר, דצמבר 2022
רדיו צפון 104.5fm, "זהר צפוני", גבי זהר משוחח עם אבנר וישניצר, אוקטובר 2022
המקום - מגזין לחרדים, "שעון טורקי", מאת: ישראל גרובייס, אוקטובר 2022