>אדם חסר פנים
מידע נוסף
מו"ל:
שנה:
2006
דאנאקוד:
45-005001
עמודים:
136
שפה:

אדם חסר פנים

משבר הזהות של הרפואה המודרנית

תקציר

הרפואה ניצבת בפני אחד המשברים הקשים בתולדותיה. תשתית המקצוע – יחסי האמון בין הרופא והחולה – הולכת ומתערערת, ומותירה חולים כועסים ונבוכים ורופאים מתוסכלים. משבר זה מתרחש דווקא בעת שהרפואה המדעית מאפשרת לאדם לחיות חיים ארוכים פעילים ובעלי משמעות.

נקודת המוצא של הספר אדם חסר פנים היא כי הפתרון למשבר טמון בלב לבה של המערכת: יחסי הגומלין בין הרופא והחולה. שכן במערכת הבריאות קיים מנגנון הרסני הניזון מהניגוד החריף שבין מדע והומניזם. הפתרון שמציע המחבר למשבר מאפשר קיום משותף של מערכת מדעית המבוססת על מושג ה'אדם הממוצע' – אדם חסר התכונות והפנים, ועל החולה הייחודי, המצפה שהרפואה המודרנית תסייע לו להעצים את רווחתו האישית ולממש את שאיפותיו כפרט. זהו פתרון מורכב אך בר יישום.

בנימין מוזס הוא רופא, חוקר ומרצה. פעילותו המדעית והמקצועית מוקדשת בעיקרה להבנת יחסי הגומלין בין הרופא לחולה בעולם הנשלט על ידי מומחים, ולעצבם מחדש. הוא פרסם ספרים, מאמרים מדעיים ומאמרי דעות. מספריו: הרפואה המודרנית – החלטות באי וודאות; רפואה בתנאי תחרות; אדם משחק אלוהים; החיים הטובים- המימד החסר ברפואה המודרנית: מחשבות של רופא ופילוסוף – יחד עם הפילוסוף דוד הד.

ספר זה הוא מסע אישי של המחבר להצלת חלקת האלוהים הקטנה שלו – מקצוע הרפואה – מפני המכבש של עולם קר ומנוכר, מסע המבקש להשיב את הרופא אל החולה הייחודי השם בו את מבטחו.

ביקורות ועוד

מגמות, כרך מה, בהוצאת מכון סאלד, מאת יוחנן בן בסט
הערוץ האקדמי, ראיון עם מחבר הספר, דצמבר 2006
הצופה, רפואה במשבר, מאת: גלעד סרי-לוי, אפריל 2006
"לו הייתי קובע את תוכנית הלימודים בבית הספר לרפואה ובלימודי ההמשך, הייתי מחייב את התלמידים לקרוא את הספר הזה, שממקד ומחדד את השאלות החשובות של בריאות הציבור ומצב האדם. הייתי מחייב בקריאתו את כל מי שכותב על נושאי רפואה..." - הארץ, מאת: יואל דונחין, מאי 2006
זמן הרפואה, מאת: פרופ' יונתן לוי, יולי 2006
חברה ורווחה, מאת: מיכל סופר, אוקטובר 2008