מהי אמנות יהודית־פמיניסטית וכיצד היא תורמת למרחבי האמנות, החברה והדת? הספר ביקורת נאמנה מציע מסגרת תיאורטית להבנת אופייה, דרכי פעולתה ותרומתה של תנועת האמנות היהודית הפמיניסטית הדתית, אשר התפתחה מאז סוף שנות התשעים של המאה העשרים בשני המרכזים היהודיים הגדולים – ישראל וארצות הברית. כמחקר ראשון מסוגו הוא עוסק באופן רחב ושיטתי באמנות זו ודן בביקורתה כלפי המסורת היהודית, ההלכה והמוסדות היהודיים הדתיים.
גיבורות הספר הן אמניות מישראל ומארצות הברית המבקרות ביצירתן את הטקסט הדתי, את הממסד הרבני ואת הריטואלים היהודיים. יצירותיהן מנותחות לאור האמנות הפמיניסטית הכללית וההגות היהודית־פמיניסטית ובהשוואה לפרקטיקות אקטיביסטיות, תוך ניתוח ההתקבלות של היצירות ובחינת הדיונים הציבוריים שהן חוללו.
הספר מראה כיצד האמנות היהודית־פמיניסטית משמשת סדנה לבחינה חוזרת ונשנית של המסורת, תוך חתירה תחת הבניותיה הממשטרות וניסיון לעצב אותה מחדש. מה שיכול להיתפס במבט ראשון כפרובוקציה וכמעשה אנטי־דתי, מתברר במבט בוחן ומעמיק יותר כעשייה דתית פנימית המכוונת לתיקון. העיון המשולב באמנות היהודית־פמיניסטית הצומחת בשני המרכזים – ישראל וארצות הברית – מאיר את ההקשרים המקומיים, את ההתפתחויות הדומות והשונות, ואת ההשפעות של הגלובליזם, התפוצתיות וההגירה, על האמנות.
קריאות ישראליות, גיליון 3, "השאיפה לתיקון עולם: מחשבות על אמנות יהודית ופמיניסטית ועל פרשנותה", מאת: יעל גילעת, ינואר 2023
Ynet יהדות - לבקר את המערכת - בכלים שלה, טלי פרקש מראיינת את דוד שפרבר, פברואר 2022
כאן תרבות - "גם כן תרבות", גואל פינטו משוחח עם דוד שפרבר, ינואר 2022
ערב רב - "קבלה על בסיס מקום פנוי" מאת: יונתן אמיר, דצמבר 2021
הידיעון המקוון של האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים ולחקר המגדר - "חדש על המדף", דצמבר 2021
פייסבוק - המלצה מאת רוחמה וייס, נובמבר 2021
ערב רב - נובמבר 2021
מקור ראשון - שבת, חדשים, נובמבר 2021