>הקוראן
מידע נוסף
מו"ל:
שנה:
2019
דאנאקוד:
45-005957
ISBN:
978-965-7008-71-3
עמודים:
170
שפה:

הקוראן

דבר הקול האלוהי אל מוחמד השליח

תקציר

הקוראן הוא הספר הקדוש העומד בבסיסה של דת ששינתה את העולם. הוא לא חדל להיות מקור השראה והדרכה למוסלמים עד עצם היום הזה ואף עורר את סקרנותם של מלומדים יהודים ונוצרים לאורך הדורות. הקוראן מביא את דברי הקול האלוהי, קולו של אללה, הקורא אל הנביא מוחמד ודרכו אל שאר בני זמנו, ערבים, יהודים ונוצרים.

הספר שלפנינו משרטט תמונת תקריב של קשת הנושאים שעליהם ניתן ללמוד מדברי האל: כיצד נגלה האל לנביא ובאיזו דרך הוא דובר אליו; כיצד הוא מנחה אותו להרחיב את קהל מאמיניו ולעמוד מול מתנגדיו; כיצד הוא מגדיר את אומת המאמינים ומהם עקרונות המוסר והאתיקה שהוא מתווה להם; מהי דמות האל ומהי דת האסלאם שהאנשים נקראים לדגול בה; מהן הדרכים המעשיות לביטוי האמונה בייחוד האל, כיצד מתנהל הפולמוס עם היהודים והנוצרים ועם עובדי האלילים, ומהי הדת האברהמית שעל האנשים לדגול בה כדי להיות מוסלמים אמיתיים.

הקוראן מאיר את מעמדם של כתבי הקודש של היהודים והנוצרים, ומלמד כיצד הם מאשרים את מעמדו של מוחמד כשליח האל. יתר על כן, הקוראן מציג את הכתבים הללו כאילו הם מאששים את אשמתם של בני ישראל שמרדו בשליחי האל מאז ימיו של משה ועד ימי מוחמד, שהציע להם חזון גאולה תחת דגל האסלאם. מנגד, הקול האלוהי מציג את עקרונות המלחמה והשלום שעל המאמינים לנהוג על פיהם מול הלא מוסלמים, ומתווה דרכים נוספות לפעולה למען האל.

ביקורות ועוד

"ספר זה הוא אחד הפרסומים המזרחניים המדעיים על אודות הקוראן  שהופיעו לאחרונה בישראל בהוצאת מאגנס השייכת לאוניברסיטה העברית באלקֻדס הכבושה  ואשר נחשבת האוניברסיטה החשובה והוותיקה ביותר בישראל. הדבר משקף מצד אחד את מידת התעניינות החוגים המדעיים והאקדמיים הישראלים בטקסט הקוראני ובחקירתו, ומצד אחר את מידת השקידה המזרחנית הישראלית -- באמצעות הפרסומים בני ימינו -- על הצגת תמונת תקריב בעברית של הקוראן לקורא הישראלי.  כמו כן סקירת הנושאים העיקריים והבולטים של הקוראן בספר זה מעידה על כיוון שניתן להגדירו כ'חדש' בכתיבה המזרחנית בעברית על הקוראן. זהו כיוון ששוקד על גישה 'תיאורית' טהורה בנוגע לקוראן מאחר ודומה שהספר בכללותו מנסה להגיש תמונה של הקוראן כפי שהיא נתפסת בעיני המאמינים, הרחק מההשקפות וההנחות המזרחניות היהודיות והישראליות הקלאסיות והחוזרות ונשנות אשר סובבות סביב החזרת הקוראן אל מקורות דתיים יהודיים."
קטע מתורגם מתוך סקירה של המלומד המצרי אחמד צלאח אלבהנסי, אתר תפסיר – המרכז ללימוד הקוראן, יולי 2020