בספרו פילוסופיה יהודית כמדריך לחיים בוחן הפילוסוף הנודע הילרי פטנאם את הגותם של שלושה פילוסופים יהודים מרכזיים במאה העשרים – פרנץ רוזנצווייג, מרטין בובר ועמנואל לוינס – בבואו ליישב בין הצד הפילוסופי והצד הדתי של חייו. נוכח בספר גם לודוויג ויטגנשטיין, ופטנאם מעמת את חשיבתו עם עמדותיהם של השלושה. הוא מסביר את הרעיונות המרכזיים של כל אחד מן ההוגים הדגולים האלה וחושף את תרומתו האינטלקטואלית והרוחנית המכרעת של כל אחד מהם. הדת היא היהדות, אך בזכות העמקות והמקוריות של הפילוסופים הללו, בפרשנותו המעמיקה, הגותם היא אכן מדריך לחיים.
לספר נלווה פתח דבר מאת פרופ' ימימה בן מנחם, העומדת – בין השאר – על ראייתו של פטנאם את הדיון הפילוסופי כאמצעי להבנה טובה יותר של המציאות, ועל ציפייתו מן הפילוסופיה להיות מקור השראה קיומי. פטנאם חותר לגלות בפילוסופיה היהודית של המאה העשרים תובנות העשויות לאפשר לו ולקוראיו להיענות לאתגר פילוסופי חדש-ישן זה.
הבלוג של פרופ' אריה קיזל, דצמבר 2022
הארץ, מאת: עופר אדרת, מרץ 2016
לשון אחרת, ראיון עם פרופ' הילרי פטנם, אפריל 2016
שבוע הספר, ספטמבר 2012
'במאמרים המרתקים והחשובים האלה, מזמין אותנו הילרי פטנאם, אחד הפילוסופים המבריקים והחשובים של המחצית השנייה של המאה העשרים, להקשיב לו כאשר הוא מדבר על האופן שבו הושפעה פנייתו אל היהדות מהמפגש עם פילוסופים יהודים מרכזיים, ועל תוצאתו של המפגש מבחינת חשיבותה של היהדות בשבילו וגם בשביל אחרים'. - הארץ, ספטמבר 2012, פרופ' מייקל ל' מורגן, מחבר הספר Interim Judaism